Raftul cu Bunătăți Locale la Profi în București
Raftul cu Bunătăți Locale, inițiativa Profi dedicată susținerii micilor producători, a ajuns și în București, extinzându-se astfel la 14 județe din întreaga țară. Această inițiativă oferă o gamă variată de produse, de la băcănie și lactate la vinuri speciale, toate provenind de la peste 40 de producători locali.
Produse și Producători
În total, peste 2.000 de produse de la mai mult de 250 de mici producători sunt disponibile în 71 de magazine Profi. Produsele sunt oferite în cantități limitate și sunt disponibile doar în locații selectate, asigurând astfel păstrarea modului tradițional de preparare. Accentul este pus pe prospețime și autenticitate, reflectând specificul fiecărei regiuni.
Magazinele din București
În București, Raftul cu Bunătăți Locale poate fi găsit în cinci locații: Profi Super – Bulevardul Timișoara, Nr. 73, Sect. 6; Profi Super – Bulevardul Libertății, Nr. 1A, bl. A1, Sect. 4; Profi Super – Prelungirea Ghencea, Nr. 36, Sect. 6; Profi Super – Strada Orșova, Nr. 9A, Sect. 6; și Profi Super – Strada Pajura, Nr. 7, Sector 1.
Obiectivele Inițiativei
Călin Costinaș, director general adjunct Profi, a subliniat importanța acestui program în asigurarea viitorului gusturilor autentice românești și în încurajarea micilor producători să continue să ofere produse de calitate. Raftul cu Bunătăți Locale a fost inițiat în septembrie 2022 și a continuat să se extindă, incluzând 120 de furnizori și peste 800 de articole tradiționale în 2023.
Expansiunea Programului
În 2024, programul va include județele Timiș, Sibiu și Olt, iar în 2023 s-a extins și în Iași, Bihor și Brașov. În prezent, Raftul cu Bunătăți Locale oferă o selecție variată de produse din diverse regiuni ale țării, contribuind astfel la promovarea agricultorilor locali și a produselor tradiționale.
Concluzie
Prin această inițiativă, Profi nu doar că sprijină micii producători locali, ci și îmbogățește oferta comercială din București, asigurând accesul consumatorilor la produse tradiționale de calitate.


